11 september 2021
14:00

FC Nacka Iliria

Referat: Västerhaninge IF - FC Nacka Iliria

Stabil seger hemma på Hanvedens fina gräsplan. Redan efter en och en halv minut låg bollen bakom nackamålvakten. Ett fint anfall som Adam avslutade men vi tycker nog att målvalten i Nacka borde tagit den. Det kanske var en riktigt bra skruv?

Västerhaninge hade det bäste och det mesta av spelet första 20. Ett kompakt hårt arbetande lag som rullade sig ganska enkelt ur Nackas höga press. Därför kom kvitteringen lite oväntat. En hörna, kort sådan där endast en spelare från Västerhaninge gick ut vilket gjorde det möjligt för skott in mot boxen. Benny i målet blev ställd, han trodde någon på vägen skulle vara på bollen men i stället rullade den in i bortre hörnet.

Efter kvittering kändes det som Nacka fick lite luft och tryckte ned Västerhaninge i banan men utan att skapa några farligheter. I stället i den 38:e Mohammed neddragen i straffområdet med straff som följd. Mohammed tar hand om straffen själv och placerar bollen hårt efter backen i målvaktens högra hörn. 2-1 i paus.

Andra halvlek fortsätter spelet som den första. Ett riktigt högt tempo. Det här var en bra fotbollsmatch, riktigt trevlig att titta på. I den 54:e så kommer Chia runt på kanten, ett fint hårt inlägg som Max möter på ett., 3 - 1 till Västerhaninge. Fortsättningen av halvleken så försöker Nacka forcera men det blir mest spel utanför Västerhaninges lag. Vi bjöds dock på en hel del farliga chanser för Västerhaninge men resultatet stod sig halvleken ut.

Alla ska ha eloge för sitt fina hårda arbete på planen. Till skillnad mot förra veckans match så höll Västerhaninge ihop lagdelarna hela matchen igenom. Skönt med en tre poängare så vi skapar lite spänning i serien.